Оперативна інформація з регіонів України від УЖВ 10.07.2022

Щоденні зведення оперативної інформації виконані ГО "Українська жіноча варта" (uavarta.org)

Матеріали підготували: Tetiana Kliuchnyk-Horobets, Tetyana Pidgorna, Olena Reka, Yana Hushchyna, Halyna Radevych, Ioanna Kryvenko

137 діб триває героїчний спротив українського народу російському вторгненню.

Україна коротко:

137 діб триває героїчний спротив українського народу російському вторгненню.

Оперативна інформація Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення станом на 18:00:

рф цинічно продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах, вбиваючи мирних жителів. Російські окупанти вдарили з “Ураганів” по місту Часів Яр на Донеччині. 15 загиблих, близько 24 людей можуть перебувати під завалами 5-поверхівки. На місці тривають рятувальні роботи. Закликаємо не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, де б ви не були на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник застосував ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Бачівськ, Волфине, Миропілля, Володимирівка, Олексіївка і Вовківка Сумської області та Сеньківка і Миколаївка Чернігівської області. Окрім того, в районах Вовківки та Волфиного, ударів завдала ворожа штурмова та армійська авіація.

На Харківському напрямку противник застосовував танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів Харкова та населених пунктів Харківської області на північ, схід та південь від цього міста.

Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Петрівки і Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження в районах населених пунктів Долина, Дібровне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Андріївка, Барвінкове, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Хрестище, Новопавлівка, Нікополь, Червоне та Сулигівка. Застосував авіацію для завдання удару неподалік Богородичного.

Розвідку боєм в напрямку Мазанівки окупанти, завдяки вмілим діям українських воїнів, відверто провалили та з втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії районах населених пунктів Курдюмівка, Луганське, Берестове, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Шуми та Переїзне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обопільні обстріли із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії.

Ворог завдав авіаударів неподалік Авдіївки та Володимирівки. Штурмовими діями намагався покращити тактичне положення в районі Новоселівки Другої, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку агресор наявними засобами вогневого ураження намагається не допустити просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої території.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує в морі два носії високоточної зброї.

Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування ними цивільних об’єктів на території України, продовжують брехати про нібито розташування військових підрозділів в школах, лікарнях та багатоквартирних житлових будинках.


МЗС України закликає Канаду скасувати рішення щодо “Північного потоку”. Українська сторона наголошує, що передача газової турбіни дозволить росії і надалі використовувати енергетику як інструмент гібридної війни проти Європи.

Щонайменше 995 дітей постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення рф: загинуло – 347, поранено – 648. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

400 мільйонів гривень за перший тиждень – саме стільки українці назбирали від старту проекту “Армія дронів” UNITED24.  Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Проект допомагає ЗСУ системно отримувати дрони для всіх ліній боротьби.


Східні області

Харківська область 

Окупанти обстрілюють Харківщину з авіації, танків та артилерії, повідомив Генштаб ЗСУ. Ворог завдав ударів авіації поблизу сіл Богородичне, Верхній Салтів, Петрівка та Мосьпанове. Крім цього, армія рф обстріляла щонайменше 13 населених пунктів Харківської області.

Контроль над частиною траси Е40, що пов’язує Донецьк з Харковом, ймовірно, стане важливою метою для росії: вона намагається просунутися через Донецьку область, вважають у Міноборони Великої Британії.

Російські війська ракетним ударом зруйнували два поверхи школи в Слобідському районі Харкова. Загиблих та постраждалих немає.

Внаслідок ракетного удару по приватному сектору Основ’янського району Харкова зруйнований будинок, пошкоджена будівля дитячого санаторію. Поранення отримав 62-річний чоловік.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Фото: з соцмереж

У селищі Печеніги Чугуївського району від російських обстрілів спалахнула пожежа, в якій загинула 20-річна жінка. Також поранена та госпіталізована 42-річна жінка. У Богодухівському та Харківському районах стались загорання відкритих територій та складських приміщень.

Донецька область 

ЗСУ відбили атаку окупантів в напрямку Мазанівки Донецької області. Ворог намагався покращити тактичне положення в районі н.п. Новоселівка Друга, проте успіху не мав та відійшов. По лінії зіткнення тривають обопільні обстріли із застосуванням мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. Війська рф провели розвідку боєм в районі населеного пункту Долина, однак відступили.

Найгарячіша ситуація – у Бахмутському районі. У Нью-Йорку ракетним ударом пошкоджено крамницю та будинок, без постраждалих. Соледар зазнав двох обстрілів, в результаті яких згоріли будинок культури та адміністративна будівля, також пошкоджено п’ятиповерхівку. За день у місті – троє поранених.

У Сіверську під обстріл потрапив приватний сектор – один будинок зруйновано, багато пошкоджених. Також ушкоджень зазнала багатоповерхівка. Достеменно відомо про двох загиблих у місті за добу.

Вугледар росіяни обстріляли з артилерії – поранено одну людину. Ще одну людину поранено у Ласточкиному Очеретинської громади.

Черкаська громада була обстріляна з Градів – без постраждалих. В Іллінівській громаді від артобстрілу зайнялося поле пшениці.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Фото: телеграм-канал Павла Кириленка/Донецька ОДА (ОВА)

Внаслідок ракетного удару у Часовому Ярі зруйновані дві п’ятиповерхівки. Під руїнами однієї з них опинилося понад 40 людей. Наразі рятувальникам вдалося дістати 15 тіл і врятувати 6 життів. За попередньою інформацією, під завалами залишається ще 23 людини, зокрема, 9-річна дитина. Розібрано вже понад 110 тонн зруйнованих елементів конструкцій.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Фото: телеграм-канал Павла Кириленка/Донецька ОДА (ОВА)

У тимчасово окупованому Маріуполі слідчі рф поновили ексгумацію загиблих. Людей примушують давати свідчення зі звинуваченням українських військових у загибелі мирних жителів.

Луганська область

“Ворог не може подужати Луганську область та гальмує просування через повільну доставку БК” – повідомив керівник ОВА Гайдай. За його словами, невелика територія Луганщини досі бореться, окупанти призначають на посади керівників на загарблених територіях росіян, нижні ланки займають колаборанти.

Окупанти на Луганщині стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти, вночі завдали чотири ракетні удари. Тривають бої  й водночас армія рф не може просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ, – повідомили в ОВА. 

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая/Луганська ОДА (ОВА)

Кількість атак та обстрілів зменшилася, без артилерії окупанти майже безсилі. Підготовки до проведення так званого референдуму на окупованих територіях не спостерігається. 

Артилеристи Королівської бригади розбили колону російських окупантів у Луганській області. Півтора десятки російських танків та БМП спочатку були зупинені, а в подальшому знищили.

Північні області

Київська область

Голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше спільно із французькими сенаторами відвідали Храм Андрія Первозванного в Бучі. Про це повідомляє Бучанська міська рада. “Представники росії і її військово-політичного керівництва мають понести відповідальність за свої дії”, – заявив Жерар Ларше.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Жерар Ларше та французькі сенатори в Бучі.Фото з соцмережі

В Київській області тривають роботи з розмінування. За добу на Київщині обстежено понад 22 населених пункти та знешкоджено 333 вибухонебезпечних предмети, повідомляють в Київській ОВА.

Вибухотехніки знешкодили ворожу розтяжку неподалік житлового будинку на Бучанщині. Село Северинівка перебувало під окупацією російських військ, там і досі мешканці знаходять вибухонебезпечні «подарунки».

У Макарові поруч з пошкодженою лікарнею запрацював мобільний госпіталь, повідомляють в Київській ОВА. Шпиталь має свою операційну та рентген-службу, автономну систему електрики, водопостачання та кондиціонування повітря. Цей сучасний комплекс передала агенція з управління надзвичайними ситуаціями Міністерства оборони Королівства Данія.

В Києві фахівці «Київпастрансу» відновили 2 225 м контактної мережі, яка постраждала внаслідок збройної агресії росії. Як зазначають в КМДА, шість тролейбусних маршрутів змогли розпочати роботу на цій ділянці.

«Діти. Війна. Майбутнє» – у Київському метрополітені відкрилася виставка дитячих малюнків, створених під час війни. Тисячі сімей з дітьми в перші місяці війни знайшли прихисток на станціях метро, тисячі дитячих малюнків були створені саме там. Проєкт ініціював благодійний фонд Future for Ukraine. 

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Виставка дитячих малюнків «Діти. Війна. Майбутнє», ст.метро «Золоті Ворота», Київ. Фото з соцмереж

В Дарницькому районі Києва створюють мурал “Клич роду”. Новий патріотичний витвір мистецтва відтворюють за ілюстрацією Юлії Абрамової до вистави “Летять журавлі”, він буде довжиною 25 метрів. В Україні журавель – символ любові до рідної землі.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Робота над муралом “Клич роду”, Київ. Фото: Дарницька РДА

Житомирська область

Автомобілі швидкої допомоги та гуманітарний вантаж передали Силам територіальної оборони ЗСУ у Житомирі. Кошти зібрали завдяки американському благодійному фонду Ukraine Friends. Голова фонду Брок Бірман особисто супроводжував вантаж в Україну. Загалом передбачається закупка та передача до ЗСУ 100 автомобілів швидкої допомоги.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Гуманітарна допомога для ЗСУ від благодійного фонду Ukraine Friends. Фото: Житомир.Info

На Житомирщині волонтери відкрили цех із обробки плит для бронежилетів. Амуніцію передають військовим та тероборонівцям. Гроші збирають на придбання металу, все інше купують за власні заощадження. Найближчим часом ще 20 комплектів плит для бронежилетів передадуть військовим у Харків.

Сумська область

Противник з території рф продовжує обстрілювати територію Сумської області, повідомляють в ДПСУ. Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Миропільська, Хотінська, Білопільська, Есманьська та Шалигінська громади. Гатили з РСЗВ, мінометів та АГС. Зафіксовано більше ста вибухів. Внаслідок обстрілу населених пунктів Хотинської громади поранено троє людей, зазначають в Сумській ОВА.

Двічі Сумщину атакували ворожі вертольоти. Всього здійснено 5 пусків ракет в напрямку територій Білопільської та Миропільської громад. Двоє людей поранено.

У трьох громадах Сумщини реалізують низку молодіжних соціальних ініціатив. В Сумській ОВА повідомляють про підтримку та фінансування соціально значущих проєктів в Конотопській, Чернеччинській та Садівській громадах. Серед них зокрема – навчання з тактичної медицини, фото-виставки та заходи національно-патріотичного виховання для молоді. 

Чернігівська область

Армія рф не припиняє обстріли прикордонних територій Чернігівщини, повідомляють в Держприкордонслужбі. Під ворожим вогнем опинилася Семенівська громада. 

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Наслідки обстрілу Семенівської громади, Чернігівщина, 10 липня 2022 р.

В бою за Україну загинуло три чернігівських спортсмени – боксери Ярослав Рудич, Юрій Ворона та кікбоксер Євген Звонок. Наразі відомо про 70 вбитих російськими загарбниками представників української спортивної спільноти.

У селі Ягідне тривають роботи з відновлення житла, яке було зруйновано внаслідок навали рашистів. Першими там розпочали роботи волонтери “Добробату”. В Міністерстві розвитку громад та територій України повідомляють, що на закупівлю будівельних матеріалів з обласного бюджету виділено 12,5 млн грн. Для проведення найнеобхідніших першочергових робіт на Чернігівщині уряд виділив з резервного фонду держбюджету 250 млн грн.

Чотири будинки Чернігова буде демонтовано. Після отримання офіційної експертизи про таке рішення повідомили їхніх жителів в міській адміністрації. В результаті бойових дій в місті зруйновано або пошкоджено більше 2 тисяч приватних будинків та 857 багатоквартирних. На відновлення житлової інфраструктури з міського бюджету виділено 30 млн грн.

25 тисяч гривень зібрали під час благодійного марафону «Квіти для перемоги» у Сосниці. Програма заходу була досить насичена – шоу з флористики, плетіння маскувальних сіток, майстер-класи, продаж випічки та напоїв. Кожен охочий міг внести свій вклад в перемогу.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Благодійний марафон «Квіти для перемоги» в Сосниці, Чернігівщина. Фото з соцмережі

 Центральні області

Вінницька область   

Дитячий духовий оркестр Браїлівського Будинку культури зібрав на потреби ЗСУ 100 тисяч грн. Дітям вже вдалося зібрати гроші на тепловізор, наразі триває збір коштів на дрон. В музикантів заплановано низку виступів у Вінниці.

1 578 грн за дві години зібрав на підтримку ЗСУ п’ятирічний Артем Кучер, граючи з вінничами у шахи просто неба на площі Костянтина Могилка. Хлопчик — чемпіон меморіалу Олексія Бутовського, спортсмен другого розряду.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Артем Кучер грає у шахи з вінничанином. Фото: Ольга Федоренко, Суспільне

На Вінниччині побудують укриття для коней, які вижили під час бомбардувань передмістя Києва. Наразі з необхідних 200 тисяч гривень зібрали майже 18.

Дніпропетровська область  

Вночі ворог знову обстріляв Зеленодольську  громаду. Жертв немає. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Вдень російські війська вдарили з реактивної системи залпового вогню по Великомихайлівській громаді Синельниківського району. В одному з сіл загорівся сінник та трактор. Жертв немає.

Полтавська область

До Полтави завітав проект «Культурна оборона»: протягом полтавського стріму стендап-коміків  на допомогу ЗСУ було зібрано майже 45 тисяч грн.

Черкаська область

Пів сотні переселенців отримали безоплатні юридичні послуги на Черкащині в межах проєкту “Черкащина гостинна”. Мета заходу – інформаційна допомога тимчасово переміщеним людям.

У Польщі черкаський спортсмен Артем Манько виборов срібну медаль Кубка світу з фехтування на візках, повідомили у пресслужбі відділення Національного Олімпійського Комітету України в Черкаській області.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Фото відділення НОК України в Черкаській області

Південні області

Запорізька область

На Запорізькому напрямку ситуація не зазнала суттєвих змін. Противник зосереджує  основні зусилля на покращенні тактичного положення та виявленні слабких місць в обороні наших військ.

Ворог здійснив 43 обстріли позицій українських захисників, застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Надійшло 42 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами у районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Приморське, Кам’янське.

Впродовж доби рятувальники ліквідували 5 пожеж, які виникли внаслідок артилерійських обстрілів російськими окупантами.

Минулої доби піротехніки ДСНС виявили 1 касетний елемент та 2 реактивних снаряди в населених пунктах Запорізького району. Всі виявлені вибухонебезпечні предмети знищені.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Наслідки нічних ворожих обстрілів села Приморське Василівського району. Фото: Запорізька ОВА

Миколаївська область

За повідомленням Миколаївської ОВА, російські війська обстрілювали населені пункти Широківської та Березнегуватської громад Баштанського району, а також Первомайської громади Миколаївського району. Внаслідок обстрілів поранення отримали троє людей.

Українські захисники знищили 1 склад боєприпасів противника у Миколаївській області.

За минулу добу вогнеборці Миколаївщини ліквідували 3 пожежі, які виникли внаслідок ворожих обстрілів. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Наслідки пожежі у Миколаївській області. Фото: Головне управління ДСНС України у Миколаївській області

Протягом доби збройні сили російської федерації пошкодили або повністю знищили 104 невійськові об’єкти на території Миколаївської області. Загалом станом на 10 липня з початку російського вторгнення пошкоджено частково або повністю майже 7 тисяч цивільних об’єктів, – повідомляє Миколаївська ОВА. 

На Миколаївщині завершився благодійний футбольний турнір. 18 команд з області понад місяць грали між собою, попередньо зробивши внески на закупівлю автівки для ЗСУ. 

Одеська область

Після звільнення острову Зміїний, гирло Бистре на Одещині відкрили для проходу суден, що перевозять агропродукцію. Про це повідомили в пресслужбі адміністрації морських портів України. Гирло використовується для проходу суден з Чорного моря до портів Дунаю. Наразі там курсують перевізники агропродукції.

В Чорному морі корабельне угруповання противника складає 2 кораблі-ракетоносії з 15 «Калібрами», а також  3 великі десантні кораблі. Про це повідомляє ОК “Південь”.

Херсонська область

В операційній зоні обстановка складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій із зайнятих позицій.

Противник наніс удар гелікоптером Ка-52 по урочищу Плотницькому. Без втрат.

Ракетно-артилерійські підрозділи завдали вогневих ударів по командних пунктах, скупченню техніки та  польових складах боєприпасів противника в районі Чорнобаївки. 

Попередньо, за результатами виконання вогневих завдань відомо, що ворог втратив 58 окупантів, 2 гаубиці «Мста-Б», автоматизовану станцію постановки перешкод “Житель”, 3 одиниці броньованої та 12  автомобільної техніки. Також знищено 3 склади боєприпасів. 

У Херсоні ЗСУ влучили по військовій частині російських військових. Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Більшість електриків у Херсонській області відмовилися укладати трудові договори з російською владою і виконують свою роботу безкоштовно. Про це повідомили в Оперативному угрупованні військ “Каховка”.

Західні області

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала, – повідомили у Генштабі ЗСУ. Кордон з білоруссю посилено охороняється. ЗСУ, ТрО і добровольчі формування готові до рішучих дій у разі провокацій.

З України через західний кордон минулої доби виїхала 41 тисяча людей, натомість повернулись 38 тисяч.

Волинська область

Депутати Ради міста Краків Єжи Жєнти, Малгожата Кот та Лукаш Вантух привезли до Луцька 3 тонни гуманітарної допомоги – продукти харчування, засоби особистої гігієни, тощо. Далі вантаж попрямує до українських військових, які перебувають на передовій, а також до тих, хто його потребує в тилу.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Частина гуманітарної допомогу, яку привезли з міста Краків. Фото з сайту Луцької міської ради

16-річна Уляна Сухачевська з синдромом Дауна продає власноруч намальовані картини, а гроші передає на допомогу ЗСУ. Про це розповіла мама дівчини Тетяна. Одна із найкращих картин Уляни – «Квіти». Ця робота зайняла перше місце на міжнародному конкурсі.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Уляна з картиною «Квіти». Фото з соцмереж

Студенти Луцького національного університету імені Лесі Українки відтепер матимуть змогу навчитися стрільбі у мультимедійному тирі. На мультимедійному вогневому комплексі навчатимуть конструкцію зброї та прийоми стрільби з макетів пістолетів Макарова, «Форт-12» та автомата Калашникова.

Закарпатська область

На запрошення голови ОВА Віктора Микити на Закарпаття найближчим часом прибудуть фахівці австрійської компанії «Burgenland Energy». Вони проаналізують перспективи розвитку галузі альтернативної енергетики на Закарпатті.

Для дітей, які відпочивають у таборі “Найвеличніша подорож” у селі Яблунів, мукачівські рятувальники провели урок, на якому розповіли про щоденну роботу бійців ДСНС та продемонстрували обладнання, завдяки якому вони кожного дня рятують життя та майно громадян.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

На фото діти приміряють елементи бойового одягу рятувальників. Фото з сайту міста Ужгород

Австрійська компанія «Leier» придбала та передала в Україну два автомобілі швидкої допомоги VW Transporter. Автомобілі підготують на СТО та найближчими днями доправлять на передову для потреб військових частин Міністерства оборони України. 

Івано-Франківська область

В Івано-Франківськ через війну переїхали понад 50 суб’єктів господарювання, ще 119 – в процесі підготовки документів.

Прикарпатський університет у партнерстві з благодійним фондом «Разом для України» відкрив центр психологічної допомоги для постраждалих від війни. Про це розповіла декан факультету психології ПНУ Лариса Заграй.

Андрій Батир та Аліна Соболь з Івано-Франківська вирішили продати домашню бібліотеку, а виручені кошти віддати на потреби армії. Зазначимо, що у такий спосіб  вони вже заробили понад 35 тисяч гривень.

Львівська область

На реанімобілі до Львова транспортували двох дітей, які стали жертвами ракетного нападу у селі Сергіївка, що в Одеській області. Один з братів у дуже важкому стані. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

На фото процес транспортування дітей до Львова. Фото з FB Ірини Микичак

В межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» бійці ЗСУ отримають ще 3 автівки від Львівської області.

У Львові відкриють виставку живопису та графіки Павла Пономаренка. Виставка «Рефлексії» – це погляд художника на події в його рідному місті Маріуполі, державі та світі загалом. Зазначимо, що митець до березня 2022 року мешкав та творив у місті Маріуполь. Війна змусила художника переїхати до Львова.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Афіша виставки «Рефлексія». Фото з сайту Львівської міської ради

Рівненська область

Діти-сироти із Рокитнівської громади повернулися з відпочинку у Іспанії. Зазначимо, що цей відпочинок пройшов за підтримки іспанської благодійної асоціації «Іди з нами».

На Сарненщині у селищі Степань переселенка з Донеччини Тетяна Ходарева розписує стіни та укриття місцевої школи патріотичними малюнками і тематичними картинами. 

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Патріотичний малюнок на стіні. Фото з соцмереж

У селі Бродниця на Зарічненщині відбулись два благодійні турніри на підтримку Збройних сил України. Крім цього, місцеві мешканці організували благодійний ярмарок, на якому продавали різноманітні смаколики, а також власні вироби та послуги майстрів.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Благодійний турнір у селі Бродниця. Фото взяло з соцмереж

Тернопільська область

Викладачі і студенти фармацевтичного факультету Тернопільського національного медичного університету спільно з Тернопільською обласною комунальною міжлікарняною аптекою №157 розпочали виготовлення паст і присипок для збереження здоров’я військовослужбовців.

У Тернополі пройде пленарна виставка «Залозецькі пейзажі». Після виставки експонати продадуть на благодійному аукціоні, а виручені кошти спрямують на потреби українських військових.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Афіша пленарної виставки «Залозецькі пейзажі». Фото з соцмереж

Хмельницька область

Хмельницька співачка Kate Soul (Катерина Коваленко) провела перший в своєму житті сольний концерт. На зібрані кошти збираються придбати автомобіль для потреб Збройних сил України.

До Дня ри­бал­ки у Не­ті­ши­ні прой­шли зма­ган­ня риболовів. У рам­ках за­хо­ду клу­бом ри­ба­лок бу­ло зіб­ра­но 23 ти­ся­чі 500 гри­вень. Усі зіб­ра­ні кош­ти пі­дуть на під­трим­ку ЗСУ. Про це повідомили ор­га­ні­за­то­ри заходу.

Чернівецька область

Чернівці отримують нові автобуси та тролейбуси у вигляді гуманітарної допомоги з Франції, Німеччини, Чехії Європи. Наразі оформлюються необхідні документи. Про це повідомив міський голова Роман Клічук.

В межах нового проекту ЮНІСЕФ та Українського католицького університету медпрацівники проводять публічні лекції та особисті зустрічі про важливість турботи про здоров’я для переселенців. У Чернівецькій області провели вже 80 подібних зустрічей, під час яких медпрацівникам вдалося проконсультувати понад 920 вимушених переселенців.

Міжнародна підтримка

Британські бронетранспортери FV103 Spartan вже на околиці Бахмуту.

Уряд Канади анонсував нові санкції проти країни-агресорки російської федерації, які стосуватимуться наземного та трубопровідного транспорту, а також виробництва металів та транспорту, комп’ютерів, електронного та електричного обладнання та машин. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Канади.

У Нью-Йорку провели акцію «Війна не закінчилася». Учасники вийшли на вулиці міста, щоб підтримати Україну та українців, які продовжують протистояти вторгненню росії.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Акція у Нью-Йорку «Війна не закінчилася». Фото з Укрінформ

Чехія прийняла головування у Раді ЄС та висловила свою політичну та військову підтримку Україні. Прем’єр-міністр Чехії заявив, що чеське головування захищатиме та підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України та допомогатиме країнам ЄС при наданні військової підтримки Україні та компенсації наслідків міграційної хвилі.

Передані Чехією гелікоптери МІ-24Д вже на службі в ЗСУ.

Італійський гурт Maneskin на концерті в Римі заспівали трек Gasoline, уривок з якого був присвячений Україні. Лідер гурту зі сцени вигукнув: “Fuck putin! Fuck war! Ідіть усі, хто проти того, що я зараз озвучив“.

На концерті у Тель-Авіві (Ізраїль) культова група Scorpions підтримали Україну. Фронтмен групи Клаус Майне взяв у фаната український флаг та пройшовся з ним по сцені. Крім цього, сценічні ефекти були виконані у синьо-жовтих кольорах.

Україна Оперативна інформація з регіонів 10.07.2022 (фото, відео)

Концерт Scorpions у Тель-Авіві. Скріншот відео з соцмереж


Ukrainian Women’s Guard

donate to Ukrainian Women’s Guard PayPal mail:    uzv.ukraina@gmail.com

DONATE

Subscribe to our channels and pages

//www.facebook.com/UkrZhinochaVarta

//t.me/UWguardNewsEN

//t.me/zhinkavarta

//t.me/uaguard



Аналітична записка


Дослідження


Доповіді та презентації


Статті


Коментарі експертів