Експерти Центру глобалістики візьмуть участь у проекті в рамках європейської програми “ГОРИЗОНТ 2020”

Центр глобалістики “Стратегія ХХІ” став одним з небагатьох аналітичних центрів України, що візьме участь у наукових дослідженнях, які фінансуються в рамках однієї з найбільших в історії Європейського Союзу програм - Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій “ГОРИЗОНТ 2020”. 

Експерти Центру, спільно з європейськими партнерами, будуть реалізовувати проект “Розбудова інструментарію Енергетичного союзу через усвідомлення рушійних сил, що впливають на вибір енергоносіїв окремими особами та спільнотами” (скорочено –ENABLE.EU).

 Проект ENABLE.EU отримав фінансування в рамках Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій - "Горизонт 2020" відповідно до Грантової Угоди № 727524.

 

Метою проекту євизначення ключових факторів, які впливають на вибір видів енергії індивідумами та колективами у трьох ключових областях споживання/використання енергії (транспорт, опалення/охолодження, електроенергія), а також при переході до більш розумного споживання енергії. Результати Проекту будуть поширені серед відповідних національних рівнях і на рівні ЄС, а також серед широкої громадськості.

 

Для реалізації Проекту створений консорціум із науково-дослідних, громадських, освітніх установ та організацій із 11 країн: Болгарії, Великобританії, Іспанії, Італії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Сербії, Угорщини, України, Франції. Загальною координацією проекту буде займатись італійський Інститут вивчення інтеграційних систем — ISINNOVA.

 

Загальний бюджет Проекту, який буде реалізовуватись протягом наступних трьох років — більше 3 млн. євро. Фінансування розподілятиметься відповідно до обсягу проведеної роботи кожною організацією.

 

Хід реалізації проекту буде висвітлюватись на нашому сайті в розділі “Проекти”.

 

Рамкова програма ЄС з досліджень та інновацій ГОРИЗОНТ 2020” була прийнята у 2013 році. Про початок роботи над новою європейською програмою з фінансування досліджень та інновацій біло оголошено у листопаді 2011 року. Вона розрахована на 2014-2020 роки, має бюджет близько 80 млрд. євро та призначена об’єднати все фінансування досліджень та інновацій в ЄС а також забезпечити розвиток нових ідей, економічне зростання та робочі місця на майбутнє. Програма ГОРИЗОНТ 2020” прийшла на зміну 7-й Рамковій програмі ЄС з досліджень і технологічного розвитку (7РП), що діяла з 2007 по 2013 роки. 

 

 



Briefs


Research


Reports and Presentations


Articles


Expert comments