"Газпром" не вимагатиме штрафів. Ціна газу - 247,18 долара - Міллер

Принцип "бери-або-плати", що залишався каменем спотикання між "Газпромом" і "Нафтогазом України" в умовах поставок газу на другий квартал, буде призупинено.Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підписано додаткову угоду з НАК "Нафтогаз", що регулює технічні питання виконання контракту від 2009 року про постачання газу в Україну, аналогіча діяла в рамках "зимового пакета", - сказав він.

За його словами, угода регулює механізм внесення передоплати за російський газ, процедуру виставлення заявок на поставку, допустимі добові обсяги (від 0 до 114 млн на добу), а також питання проведення звірки взаєморозрахунків і використання газу, сплаченого, але не відібраного "Нафтогазом" в попередній період.

"Газпром" не вимагатиме оплати штрафів за правилом "бери або плати" за постачання газу в другому кварталі 2015 року. Сторони працювали, працюють і продовжать працювати відповідно до контракту від 2009 року. Окремо зафіксовано, що підписана додаток не робить впливу на правові позиції сторін в арбітражному розгляді в Стокгольмі", - підкреслив він.

"Газпром" також повідомив уточнену контрактну ціну поставок.

"Фактична ціна поставок у другому кварталі знизиться відповідно до постанови уряду РФ про митні збори на 100 доларів і становитиме 247,18 долара за 1000 куб. м", - додав він.

Це нижче рівня нинішньої спотової ціни на найближчому до України австрійському газовому хабі CEGH в Баумгартені - 257 долара.

Українська правда



Briefs


Research


Reports and Presentations


Articles


Expert comments