Головному редактору журналу «Чорноморська безпека» Михайлу Гончару вручено Почесну грамоту Верховної Ради України

26 липня Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом із Головою Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганною Гопко зустрілися із президентом Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», головним редактором журналу «Чорноморська безпека» Михайлом Гончаром  та вручили йому Почесну грамоту Верховної Ради України. 

 Ірина Геращенко та Ганна Гопко подякували Михайлу Гончару за експертну та фахову допомогу з питань захисту національної безпеки та протидії агресії РФ проти України.  

 Останні п’ять років М.Гончар та експерти Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» активно співпрацювали з Комітетами Верховної Ради України з питань напрацювання проектів законів, постанов та заяв щодо енергетичної безпеки України та протидії реалізації проектів «Північний потік-2» та «Турецький потік», інформаційної безпеки, координації із закордонними партнерами України у питанні посилення тиску проти РФ задля звільнення заручників, військовополонених та політв’язнів Кремля,  європейської інтеграції України, зокрема, визначення пріоритетних напрямків співпраці у рамках «Східного партнерства», реалізації заходів із протидії мілітаризації Росією Криму та басейну Чорного моря та з інших питань. Також за сприяння та участі експертів Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» було проведено десятки «круглих столів» із зазначених питань у Верховній Раді України.

ger kab 290719 5

 

«Це відзнака для усієї команди Центру глобалістики «Стратегія ХХІ, журналу «Чорноморська безпека» й членів його редакційної колегії, зокрема, таких як севастопольці Олексій Бессарабов та Дмитро Штибліков - з 2016 року бранців Кремля», - наголосив М. Гончар. 

Під час зустрічі учасники також обговорили результати позачергових парламентських виборів та виокремили пріоритетні напрямки співпраці у Верховній Раді України 9-го скликання. 

 



Briefs


Research


Reports and Presentations


Articles


Expert comments